Vařená čočka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 11 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 894.5 mg
- Vláknina 45283 mg
- Vitamín A 45283 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rajčata spaříme, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se špetkou soli, cibuli nakrájíme nadrobno. 
- 
                                2Čočku přebereme, propláchneme a vaříme v osolené vodě do měkka. 
- 
                                3V hlubokém rendlíku na oleji osmažíme cibuli s česnekem a rajčata. Chvíli směs podusíme, vsypeme uvařenou čočku, kterou jsme nechali okapat, promícháme a zahřejeme. 
- 
                                4Na talíři zdobíme posekanou petrželovou natí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        