Hovězí s křenovou kapsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 110 g Křen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 3.5 dl Bujón natur hovězí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 182 mg
  • Vláknina 1927.5 mg
  • Vitamín A 1927.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Slaninu pokrájíme na hranolky.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme ho slaninou. Poté do masa podélně prořízneme kapsu, kterou vytřeme máslem. Poté do ní vložíme nastrouhaný křen. Pak maso osolíme, posypeme pepřem a dáme do olejem vymaštěného pekáče. Přilijeme 2 dl hovězího bujonu, zakryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 60-70 minut. Maso poléváme přibližně každých 15 minut výpekem, v polovině pečení dolijeme zbylý bujon.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme lžíci křenu, ochutíme solí a cukrem. Promícháme a provaříme.

  • 4

    Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, které polijeme křenovým výpekem a podáváme.

Komentáře k receptu