Křenové špízy s cuketou a okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Okurka salátová
  • 3 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 282.4 mg
  • Vláknina 2778.8 mg
  • Vitamín A 2778.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu a salátovou okurku (hadovku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Do mísy dáme olivový olej, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, sůl, pepř, drobně pokrájený kopr. Cuketu s okurkou promícháme v marinádě a necháme 30 minut odležet. Křen očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme a odložíme do misky a promícháme s 1 lžicí oleje.

  • 3

    Cuketu s cibulí a okurkou napíchneme na grilovací jehly. Špízy grilujeme v předehřátém grilu přibližně 8-10 minut dozlatova. Přibližně 2 minuty před koncem grilování potřeme špízy křenem. Servírujeme horké.

Komentáře k receptu