Koule z odpalovaného těsta plněné makrelou a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Křen
  • 200 g Makrela uzená
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Citronová kůra
  • 125 ml Voda pitná
  • 100 ml Majonéza
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 146.1 mg
  • Draslík 270.9 mg
  • Vláknina 4645 mg
  • Vitamín A 4645 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Do pekáče dáme papír na pečení. Těsto si připravíme tak, že do hrnce dáme vodu a máslo a zahříváme dokud se máslo nerozpustí. Přivedeme k varu, okamžitě sejmeme ze sporáku a najednou přisypeme mouku. Mícháme, dokud se směs neodlepuje od stěn a nevytvoří kouli. Necháme trochu vychladnout, stále mícháme a přidáváme rozšlehaná vejce. Vyšleháme hladké těsto.

  • 2

    Na plechu uděláme kopečky z těsta s většími rozestupy. Pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Náplň si připravíme smícháním nastrouhaného křenu, citronové kůry a majonézy. Poté přidáme rozebranou makrelu a smícháme dohromady. Vychladlé koule nařízneme nožem a vložíme dovnitř náplň. Podáváme s klínky citronu.

Komentáře k receptu