Hovězí špízy s křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 51 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Křen
  • 2 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 0.5 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 2 polévková lžíce Víno portské
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 97 mg
  • Draslík 1012.2 mg
  • Vláknina 7400 mg
  • Vitamín A 7400 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 153.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen oloupeme, omyjeme a najemno ho nastrouháme. Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostičky.

  • 2

    V míse smícháme 1 lžíci nastrouhaného křenu, olivový olej, worcesterovou omáčku, víno a ocet. Do marinády vložíme nakrájené maso, misku přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na 30 minut do chladničky.

  • 3

    V druhé misce si připravíme křenovou omáčku. Zbývající nastrouhaný křen smícháme se zakysanou smetanou, hořčicí a jemně nasekanou pažitkou. Omáčku podle chuti osolíme a dáme do chladničky.

  • 4

    Maso po vyjmutí z chladničky necháme chvíli ohřát v pokojové teplotě, a poté ho napícháme na dřevěné špejle, namočené ve vodě.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej, špízy v něm pečeme z každé strany 3 minuty a podáváme s vychlazeným křenovým dipem v miskách.

Komentáře k receptu