Salátek z červeného zelí s červenou cibulí a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 kg Zelí hlávkové červené
  • 3 polévková lžíce Křen
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 659.7 mg
  • Vláknina 13885.5 mg
  • Vitamín A 13885.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 158.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou hlávku červeného zelí rozkrojíme na 4 díly, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme (nejlépe pomocí robotu nebo struhadla) na tenké nudličky. Tak nakrájíme i očištěné červené cibule. Omytý a oloupaný křen nastrouháme na jemném struhadle.

  • 2

    V míse promícháme červené zelí s olivovým olejem, cibulí, křenem, podle chuti salát osolíme, opepříme, pocukrujeme a nakonec přidáme ocet. Znovu salát promícháme, mísu zakryjeme a odložíme přibližně na 10 minut, pak salát můžeme podávat.

Komentáře k receptu