Kvašáky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Křen
  • 6 g Sůl
  • 3 ks Bobkový list
  • 6 ks Kopr čerstvý
  • 6 ks Vinné listy
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Okurky nakládané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 2428 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 403.3 mg
  • Vláknina 27282.2 mg
  • Vitamín A 27282.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nálev připravíme svařením vody se solí a bobkovými listy. Necháme vychladnout.

  • 2

    Vybereme větší okurky, umyjeme a necháme okapat. Opláchneme vinné listy, kopr a křen oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky propícháme vidličkou, skládáme je do velikých sklenic a průběžně prokládáme vinnými listy, koprem a kolečky křenu.

  • 3

    Okurky zalijeme až po okraj vychlazeným nálevem, okurky zatížíme speciálními špachtlemi, aby nevyplavaly, zakryjeme celofánem a necháme 7 – 10 dní kvasit, poté je uchováme v temném a chladném místě.

Komentáře k receptu