Květákový knedlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Květák
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.25 hrnek Mléko polotučné
  • 1 hrnek Pšeničná krupice
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 143.2 mg
  • Draslík 786.7 mg
  • Vláknina 12850.3 mg
  • Vitamín A 12850.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme, zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 minut vsáknout.

  • 2

    Žemle vmícháme do uvařeného květáku, rozmačkaného na kaši. Přidáme máslo, žloutky, špetku muškátu, sůl a podle potřeby krupici.

  • 3

    Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 4

    Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a upravíme do tvaru šišky. Volné konce sáčku pevně zavážeme kousek od těsta, aby knedlík při vaření mohl zvětšit objem.

  • 5

    Knedlík vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut, obrátíme jej a vaříme ještě 25 minut.

  • 6

    Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku a nití nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu