Květákové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 139.2 mg
  • Draslík 413.6 mg
  • Vláknina 5134.3 mg
  • Vitamín A 5134.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák uvaříme ve vařící osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej, ocedíme a rozsekáme na kousky.

  • 2

    Žemle nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a rozmělníme je. Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a připravený květák. Vše promícháme.

  • 3

    Ze vzniklé hmoty tvarujeme menší řízky a po obou stranách je smažíme na rozehřátém oleji.

Komentáře k receptu