Květákové lívanečky se sýrem a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Uzené maso vařené
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Květák
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 259.7 mg
  • Draslík 825.2 mg
  • Vláknina 13150 mg
  • Vitamín A 13150 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý květák vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Po okapání nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Vejce, mouku, mléko (nebo bílé víno), olej a sůl rozšleháme na hladké těstíčko. Vmícháme nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájené uzené maso a květák. Ze vzniklé hmoty tvarujeme na pánvi na rozehřátém tuku lívanečky a smažíme je dozlatova.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu