Květákové lívanečky se sýrem a uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 27 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 259.7 mg
- Draslík 825.2 mg
- Vláknina 13150 mg
- Vitamín A 13150 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý květák vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Po okapání nakrájíme na malé kousky.
-
2
Vejce, mouku, mléko (nebo bílé víno), olej a sůl rozšleháme na hladké těstíčko. Vmícháme nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájené uzené maso a květák. Ze vzniklé hmoty tvarujeme na pánvi na rozehřátém tuku lívanečky a smažíme je dozlatova.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.