Květák se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1.5 šálek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3.58 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 57.1 mg
  • Draslík 755.4 mg
  • Vláknina 10397.8 mg
  • Vitamín A 10397.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák bez košťálu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, vyjmeme a po okapání celý položíme do pekáčku vymazaného máslem (dvě polévkové lžíce).

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme do ní studené mléko, osolíme, opepříme a okořeníme chilli kořením. Omáčku rozšleháme a za stálého míchání vaříme do hladka. Potom zmírníme teplotu, do omáčky přidáme na kousky nakrájený sýr a necháme roztavit.

  • 3

    Připravený květák přelijeme omáčkou, posypeme strouhankou, osmaženou na másle, dále pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.

  • 4

    Pokrm podáváme v pekáčku.

Komentáře k receptu