Plněný květák se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Květák
  • 9 ks Směs 8 bylinek - mražená
  • 1 ks Bešamel
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 99.8 mg
  • Draslík 918.9 mg
  • Vláknina 11939.8 mg
  • Vitamín A 11939.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý celý květák povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Housku namočíme do vody, vymačkáme a vmícháme do mletého masa spolu s na jemno nakrájenou cibulí, vejcem, nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Masovou směs vmáčkneme do prostoru mezi růžičky květáku a hlávku vložíme do zapékací mísy.

  • 3

    Podle návodu připravíme omáčku, krátce povaříme a vmícháme nastrouhaný sýr. Omáčkou zalijeme květák a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 50 - 60 minut.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu