Květáková polévka s bílkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 75 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 804 mg
  • Vláknina 10517.5 mg
  • Vitamín A 10517.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na malé růžičky, omyjeme a vložíme do vařící vody s kmínem. Květák uvaříme doměkka. Vmícháme bílek a ještě krátce povaříme.

  • 2

    Měkký květák lehce rozmačkáme a nakonec do polévky přidáme nakrájenou pažitku a podle chuti mírně osolíme.

Komentáře k receptu