Květákový salát

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 60 g Ořechy lískové
  • 6 g Paprika mletá sladká
  • 350 g Květák
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.75 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 9.5 mg
  • Draslík 665.5 mg
  • Vláknina 10315.3 mg
  • Vitamín A 10315.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.9 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře očištěný, na růžičky rozdělený květák, dáme vařit do osolené vody (1/2 lžička sůl). Po uvaření slijeme a necháme vystydnout.

  • 2

    Z oleje, citrónové šťávy, jogurtu, soli a pepře si připravíme zálivku, kterou dochutíme utřeným česnekem.

  • 3

    Hotovou zálivku vmícháme do uvařeného květáku.

  • 4

    Na závěr posypeme paprikou a nadrobno nasekanými oříšky, upraženými nasucho na pánvi.

Komentáře k receptu