Květák na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kari koření
  • 250 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej stolní
  • 1 ks Květák
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1049 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 4.2 mg
  • Draslík 832.8 mg
  • Vláknina 13142.5 mg
  • Vitamín A 13142.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák omyjeme a rozebereme na malé kousky.

  • 2

    Na pánvičce rozehřejeme olej a orestujeme na něm prolisovaný česnek dozlatova. Pak přisypeme kari koření a vše ještě 1 minutu restujeme. Do pánve přidáme kousky květáku a vše důkladně promícháme, aby se květák v koření obalil. Podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme vodu a dusíme pod pokličkou, dokud květák nezměkne.

Komentáře k receptu