Květák se strouhankou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Strouhanka
  • 30 g Ořechy lískové
  • 600 g Brambory vařené
  • 900 g Květák
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1063 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 862.8 mg
  • Vláknina 11610 mg
  • Vitamín A 11610 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 8 minut. Scedíme a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, ořechy nadrtíme.

  • 2

    V pánvi rezehřejeme dvě lžíce másla, přiložíme růžičky květáku a lehce osmahneme. Růžičky obracíme, aby byly celé namočené v másle. Květák vyndáme z pánve a rozdělíme na talíře. Do pánve přidáme další tři lžíce čerstvého másla, nasypeme drcené ořechy, strouhanku a smažíme několik minut.

  • 3

    Květák na talířích doplníme vařenými bramborami, posypeme rozdrobenými vejci, polijeme máslem se strouhankou a s ořechy.

Komentáře k receptu