Omeleta s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Květák
  • 30 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 387.5 mg
  • Vláknina 4224.1 mg
  • Vitamín A 4224.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě osolené špetkou soli uvaříme rozebraný květák doměkka, necháme okapat a nasekáme na menší kousky. V míse květák promícháme s muškátovým květem, špetkou soli, pepře a posekanou petrželovou natí.

  • 2

    Polovinu květáku rozložíme na pánvi s polovinou rozpáleného oleje a zalijeme jedním rozšlehaným vejcem. Když je vejce ztuhlé, usmažíme druhou omeletu.

Komentáře k receptu