Květák s brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Chilli paprička zelená
  • 2 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1097.8 mg
  • Vláknina 15243.2 mg
  • Vitamín A 15243.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 132 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci ve slupce uvaříme brambory, scedíme vodu a necháme je vychladnout. Následně je oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 1 centimetr. Květák opláchneme, rozporcujeme na jednotlivé růžičky.

  • 2

    Na plotnu položíme wok, v němž rozpálíme olej, vsypeme kmín, opražíme, vložíme růžičky květáku, restujeme 2 minuty, pak wok zakryjeme, za dalších pět minut přidáme kostičky brambor. Přisypeme mletý kmín, cayenský pepř, kurkumu a koriandr.

  • 3

    Podélně rozkrojíme chilli papričku, odstraníme semínka, nasekáme ji, přidáme ke květáku a bramborám. Osolíme, opepříme, pět minut vaříme, během varu průběžně mícháme. Na závěr zasypeme nakrájeným čerstvým koriandrem a servírujeme.

Komentáře k receptu