S listovou zeleninou květák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Květák
  • 125 g Zelí čínské
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.03 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 28 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 252.6 mg
  • Vláknina 3434.3 mg
  • Vitamín A 3434.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdělený květák na růžičky blanšírujeme, a poté ho opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Rozemeleme kurkumu, česnek, koriandr.

  • 2

    Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a osmahneme. Přidáme pokrájené čínské zelí a 1 minutu smažíme. Dáme stranou.

  • 3

    Wok vrátíme na sporák, přidáme hořčičná semínka a mícháme, dokud nezačnou pukat, poté přidáme směs s kurkumou a květák. Zamícháme a v omáčce obalíme květák.

  • 4

    Ihned podáváme s čínským zelím.

Komentáře k receptu