Dušená rýže květáková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Květák
  • 5 g Sůl
  • 120 g Rýže dlouhozrnná ve varných sáčcích
  • 3 ml Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 71 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1047 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 75 mg
  • Vláknina 1000 mg
  • Vitamín A 1000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Doba vaření je přibližně 20 minut. Mezitím si připravíme květák. Kousek květáku rozřežeme na malé růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. Rýži promícháme s květákem, zakápneme sójovou omáčkou a podle chuti dosolíme.

  • 2

    Květákovou rýži použijeme jako teplou přílohu.

Komentáře k receptu