Vařený květák s Nivou a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 830.4 mg
  • Vláknina 10255 mg
  • Vitamín A 10255 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Povaříme asi 15 minut doměkka.

  • 2

    Nivu a stroužky česneku nastrouháme a zlehka promícháme.

  • 3

    Uvařený květák rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme sýrovou směsí a ozdobíme nasekanou pažitkou.

  • 4

    Podáváme s krajíčky tmavého chleba.

Komentáře k receptu