Nákyp z rybího filé s lučinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Sýr Lučina - termizovaný
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 ks Květák
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 63.2 mg
  • Draslík 842.2 mg
  • Vláknina 10910 mg
  • Vitamín A 10910 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a na růžičky rozebereme květák a uvaříme v osolené vodě do měkka.

  • 2

    Slijeme a necháme okapat, nasekáme na malé kousky.

  • 3

    Necháme lehce rozmrazit rybí filé a nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno.

  • 5

    Rozehřejeme na pánvi dvě lžíce oleje, zpěníme cibuli a přidáme ryby, které opečeme.

  • 6

    V míse smícháme kousky filé s nasekaným květákem a osolíme.

  • 7

    Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní směs filé a květáku.

  • 8

    Zalijeme zapékací směsí - utřeme sýry s bílky, osolíme a zředíme mlékem, aby vzniklo řidší těstíčko.

  • 9

    45 minut zapékáme v předehřáté troubě.

  • 10

    Nákyp potřeme zbytkem oleje a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu