Květák s rajčaty a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Květák
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 257.3 mg
  • Draslík 644.6 mg
  • Vláknina 6825 mg
  • Vitamín A 6825 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na růžičky rozebraný květák omyjeme, vložíme do kastrolu a dusíme doměkka.

  • 2

    Přidáme rajčatový protlak, omytá, na kousky nakrájená rajčata, promícháme a necháme přivést k varu. Potom zalijeme pokrm rozkvedlanými vejci a necháme na mírném ohni srazit.

  • 3

    Každou porci posypeme sekaným koprem a omastíme kouskem másla.

Komentáře k receptu