Lilky v grilovacím koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Solamyl
  • 450 g Lilek
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1692 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 179 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 550.2 mg
  • Vláknina 15300 mg
  • Vitamín A 15300 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 23.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, vložíme do cedníku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté je řádně omyjeme od soli a osušíme.

  • 2

    Bílek ušleháme v míse do pěny. Na talíři smícháme solamyl se solí a grilovacím kořením.

  • 3

    Kolečka lilku namočíme do bílku, poté rovnoměrně obalíme po obou stranách ve směsi se koření a solamylu a vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova, dokud se na povrchu neutvoří křupavá kůrka.

  • 4

    Smažené lilky odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk, poté je upravíme na talíře a servírujeme horké.

Komentáře k receptu