Fusilli s Iilky a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Mozzarella
  • 400 g Těstoviny Fusilli
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 503.3 mg
  • Vláknina 13437.5 mg
  • Vitamín A 13437.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme lilek, nakrájíme na plátky, osolíme, aby pustil přebytečné tekutiny. Odstraníme střed se semínky a zbytek nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na nudličky, přitom z nich odstraníme semínka a vodu.

  • 3

    Šalotku nakrájíme nadrobno a mírně podusíme na oleji společně s rozdrobenou feferonkou. Přidáme lilek a na prudkém ohni opékáme dorůžova 5 minut. Ochutíme lístky tymiánu, přidáme rajčata. Lehce osolíme, opepříme a podusíme dalších 5 minut.

  • 4

    Těstoviny vložíme do vroucí vody, uvaříme „al dente" a scezené přidáme na pánev s omáčkou. Je-li to nutné, přilijeme trochu vody z jejich varu. Krátce těstoviny prohřejeme, aby vstřebaly chuť omáčky, a obohatíme mozzarellou nakrájenou na kostičky.

Komentáře k receptu