Lilková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Kapie
  • 120 g Rajčata
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Lilek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 508.6 mg
  • Vláknina 12960 mg
  • Vitamín A 12960 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do trouby vložíme lilek a kapii a pečeme, dokud dužina nezměkne a slupka nezčerná. Oloupeme a dužinu nahrubo nakrájíme.

  • 2

    Rozehřejeme olej, za pravidelného míchání do něj vsypeme česnek a rajčata a smažíme je 2 minuty. Potom přisypeme lilek, kapie, přilijeme vývar, vše opepříme. Zeleninovou směs přivedeme k varu a na mírném plameni ji vaříme 4 minuty. Hrnec sejmeme z plotny a necháme trochu vychladnout

  • 3

    Zeleninu i s vývarem přelijeme do mixéru a rozmixujeme ji. Směs znovu přivedeme k varu a zvolna vaříme 3-5 minut, dokud se neprohřeje.

Komentáře k receptu