Pizza s lilkem a ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 12 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 100 g Olivy černé
  • 650 g Mouka pšeničná hladká
  • 35 ml Olej olivový
  • 215 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Lilek
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Pažitka
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 926 kcal
  • Sacharidy 142 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 424 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 624.3 mg
  • Vláknina 12105 mg
  • Vitamín A 12105 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Základní těsto na pizzu [20279]:

  • 2

    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

  • 4

    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

  • 5

    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

  • 6

    Korpus potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem.

  • 7

    Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Na korpus klademe postupně cibuli nakrájenou na kolečka, plátky lilku, rajčata nakrájená na kolečka a vše posypeme oreganem.

  • 8

    Navrch rozložíme olivy a nastrouhaný ementál.

  • 9

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 35 minut.

  • 10

    Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu