Restované krůtí nudličky zapečené s lilkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Krůtí prsa
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Lilek
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 956 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 1020 mg
  • Vláknina 32984.1 mg
  • Vitamín A 32984.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lístky bazalky a petrželové natě pokrájíme nadrobno a odložíme je do misky. Lilek nakrájíme na plátky silné 1.5 až 2cm, osolíme je a necháme asi 10 minut "vypotit". Pak plátky lilku osušíme a posypeme je pepřem 4 barev i solí. Troubu si předehřejeme na 190°C. Malý pekáček vytřeme olejem na něj poklademe 1/2 koleček lilku. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a polovinu poklademe na plátky lilku.

  • 2

    Omyté a osušené krůtí prso nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na kroužky. Rozpálíme olej, na něm krůtí nudličky zprudka orestujeme, ochutíme je solí, pepřem, přidáme k nim cibulku a krátce smažíme, než cibulka změkne. Pak maso s cibulkou rozložíme na rajčata, na maso poklademe 2/2 rajčat, na rajčata dáme 2/2 plátků lilku, vše ochutíme čerstvými bylinkami, pokapeme olejem a dáme do trouby zapéct. Maso se zeleninou pečeme 15-20 minut dozlatova. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu