Bednářská matelota

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Telecí hruď
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 12 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 183 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 168.8 mg
  • Draslík 825.3 mg
  • Vláknina 7425.3 mg
  • Vitamín A 7425.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky, vhodíme je na několik minut do vařící vody a potom je přelijeme studenou vodou.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vínem. Přidáme maso, cibulky, mrkev nakrájenou na kostičky, svazek bylinek, sůl a pepř.

  • 3

    Vše necháme na mírném ohni probublávat asi 90 minut.

Komentáře k receptu