Jemná zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mrkev kořen
  • 50 g Pastinák
  • 350 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Smetana sójová
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Libeček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 293 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 1.6 mg
  • Draslík 145.7 mg
  • Vláknina 10527.8 mg
  • Vitamín A 10527.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a pastinák očistíme. Mrkev rozpůlíme a nakrájíme na plátky, pastinák na malé kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme řepkový olej a zeleninu na něm dusíme asi 3 minuty. Přilijeme vývar, přidáme libeček a dusíme na mírném ohni asi 20 minut, pod pokličkou.

  • 3

    Škrobovou moučku rozmícháme se dvěmi lžícemi studené vody. Smetanu přilijeme k zelenině a za stálého míchání přilijeme škrob. Necháme přijít k varu, pak hrnec sejmeme z plotny.

  • 4

    Přimícháme nasekaný kopr, sůl a pepř. Podáváme k bramborové kaši nebo vegetariánským řízkům.

Komentáře k receptu