Mrkvové placičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Mrkev kořen
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka rýžová
  • 0.03 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 148.8 mg
  • Vláknina 7802 mg
  • Vitamín A 7802 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli s česnekem a mrkví oloupeme. Bylinky opláchneme, lístky otrháme, pár lístků petržele odložíme stranou a zbytek jemně nasekáme. Cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na 1 lžičce oleje a necháme vychladnout.

  • 2

    Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zasypeme moukou, dle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme prolisovaný česnek, bylinky, vychladlou cibuli a rozšlehaná vejce. Řádně promícháme.

  • 3

    Polévkovou lžící směs nabíráme, vkládáme na rozehřátý olej, lžící směs rozprostřeme na placičky a pozvolna opékáme dozlatova. Upečené odkládáme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk.

  • 4

    Placičky upravíme na mísu, ozdobíme petrželkou a podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem. Mrkvové placičky jsou výborné i zastudena.

Komentáře k receptu