Mrkvovo-medový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Karotka
  • 200 g Med včelí
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka z prosa
  • 100 g Mandle
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Koření perníkové
  • 10 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 243.8 mg
  • Vláknina 4401.7 mg
  • Vitamín A 4401.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme vyhřívat troubu na 180 stupňů. Připravíme dortovou formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme 2 lžícemi mletých mandlí.

  • 2

    Omyjeme a oloupeme karotku a nastrouháme najemno. Smícháme se žloutky a medem a přimícháváme tuk. Přidáme sůl, citronovou šťávu, perníkové koření a mandle. Mouku promícháme s práškem do pečiva a přisypeme jí do těsta. Nakonec přidáme našlehaný sníh z bílků.

  • 3

    Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme při 160 stupních asi 35 minut.

  • 4

    Dort ozdobíme polevou z moučkového cukru smíchaného s malinovou nebo citronovou šťávou.

Komentáře k receptu