Bretaňská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 35 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 60 g Karotka
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 300 ml Víno bílé
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 300 ml Omáčka rajčatová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 544.4 mg
  • Vláknina 5804.5 mg
  • Vitamín A 5804.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku, rozmícháme a smažíme do zhnědnutí. Stále mícháme, aby se jíška nepřipalovala. Do jíšky přidáme jemně nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Podlijeme vývarem, okořeníme bobkovým listem a tymiánem, přisypeme karotku, kterou jsme pokrájeli na menší kousky. Vaříme odkryté asi hodinu. Podléváme jen tolik, aby se vývar vyvařil asi o polovinu.

  • 2

    Po hodině přidáme rajčatovou omáčku, víno, prolisovaný česnek a posekanou petržel. Povaříme ještě 10 minut. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a ihned podáváme.

Komentáře k receptu