Mrkvová polévka s chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Cukr krupice
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mrkev kořen
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 234.7 mg
  • Vláknina 4397.5 mg
  • Vitamín A 4397.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo. Chleba nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme. Chleba můžeme opéct v topinkovači a potom nakrájet na kostičky.

  • 2

    Do hrnce vložíme máslo, necháme rozehřát, přisypeme cibuli s mrkví a orestujeme. Zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Můžeme osladit, ale není to nutné.

  • 3

    Do talířů nasypeme kousky chleba a zalijeme horkou polévkou. Posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu