Orecchiette s hráškovým krémem a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Conchiglie
  • 200 g Hrášek
  • 50 g Šalotka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 120 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sýr kozí
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 1711 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 10.8 mg
  • Draslík 519.4 mg
  • Vláknina 15743.5 mg
  • Vitamín A 15743.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme ji na másle zesklovatět. Je-li to nutné, podlijeme troškou vývaru. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme, vaříme 5 minut. Zalijeme teplým vývarem a vaříme, dokud hrášek nezměkne.

  • 2

    Vše rozmixujeme ponorným mixérem společně s kozím sýrem a panenským olivovým olejem. Upravíme hustotu a chuť. Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente" a scedíme, var dokončíme v hrnci s ještě tekutým hráškovým krémem. Oškrabeme mrkve, nakrájíme je na kostičky a osmahneme na pánvi s troškou olivového oleje. Dobře promícháme těstoviny s parmezánem a podáváme s kostičkami mrkve.

Komentáře k receptu