Zeleninové hřebenatky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Bambusové výhonky konzervované
  • 230 g Hřebenatka
  • 230 g Chřest zelený
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 plátek Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Vývar slepičí
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 202.3 mg
  • Vláknina 2783 mg
  • Vitamín A 2783 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosolené hřebenatky necháme odstát po 20 minut.

  • 2

    Chřest bez tuhých konců povaříme ve vroucí vodě 1 minutu.

  • 3

    Ve woku na lžíci oleje opečeme připravené hřebenatky a odložíme.

  • 4

    Na další lžíci oleje opečeme chřest, plátky výhonků a mrkve a restujeme 2 minuty. Směs přendáme do mísy.

  • 5

    Na zbytku oleje orestujeme plátky zázvoru, přihodíme hřebenatky, zeleninovou směs, opepříme, přilijeme víno a vývar. Přiklopíme pokličkou a dusíme a na závěr pokapeme sezamovým olejem.

Komentáře k receptu