Křepelky s locikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Rýže dušená
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Petržel - nať
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 50 g Karotka
  • 240 g Locika salátová
  • 600 g Křepelka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1562 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 578.3 mg
  • Vláknina 5823.8 mg
  • Vitamín A 5823.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, lociku na tenké proužky.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, ochutíme tymiánem, petrželkou, prolisovaným česnekem, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a přiložíme křepelky. Za občasného podlévání vodou pečeme asi 30 minut. Upečené křepelky vyndáme, do šťávy v pekáčku nasypeme lociku, vrátíme do trouby a dusíme ještě 10 až 15 minut.

  • 3

    Křepelky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou locikou a dušenou rýží.

Komentáře k receptu