Znojemské vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 4458 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 690.4 mg
  • Vláknina 8658.5 mg
  • Vitamín A 8658.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 127.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety na okrajích nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a posypeme kmínem. Jednu stranu pomoučíme, rychle opečeme, obrátíme a kotlety dopečeme.

  • 2

    Na zbylém tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme trochou mouky a zalijeme vývarem (nebo vodou). Necháme přejít varem, přidáme nadrobno nakrájené okurky, vložíme opečené kotlety a zalijeme rozšlehanou kyselou smetanou. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut.

Komentáře k receptu