Rybí ragú s okurkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Okouník mořský
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 5 ks Šalotka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 64.2 mg
  • Draslík 1351.6 mg
  • Vláknina 1979.8 mg
  • Vitamín A 1979.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané šalotky nakrájíme na dílky. Okurku omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semen a pokrájíme na plátky.

  • 2

    Šalotku i okurky necháme zesklovatět na másle, přilijeme citronovou šťávu, zeleninový vývar a dusíme asi 8 minut.

  • 3

    Porce filé omyjeme a rozkrájíme na kostky. Šalotku s okurkami ochutíme hořčicí, osolíme, opepříme a přidáme k filé. Pod pokličkou dusíme dalších 8 minut.

  • 4

    Hotové ragú upravíme na předehřátou mísu a podáváme ozdobené koprem.

Komentáře k receptu