Okurka plněná krémovým sýrem s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Sýr krémový
  • 300 g Okurka salátová
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 133.8 mg
  • Draslík 207.8 mg
  • Vláknina 928.8 mg
  • Vitamín A 928.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety uvaříme, nakrájíme na větší kostky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Opraný kopr osušíme, nasekáme na jemno a prolijeme bílým vínem.

  • 3

    Sýr vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme krevety a zamícháme.

  • 4

    Omytou okurku osušíme, rozkrojíme podélně a dvakrát napříč, odstraníme jádra.

  • 5

    Okurky naplníme krevetovou směsí, ozdobíme koprem a servírujeme.

Komentáře k receptu