Okurka ve sladkokyselém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Ocet rýžový
  • 0.5 kávová lžička Olej chilli
  • 1 ks Okurka salátová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 21 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 122.6 mg
  • Vláknina 833.3 mg
  • Vitamín A 833.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neoloupanou okurku podélně rozřízneme, odstraníme semínka a nakrájíme na větší kousky. Vložíme do mísy, osolíme a důkladně promícháme. Necháme 20-30 min. odstát a poté slijeme vzniklou tekutinu.

  • 2

    Okurku promícháme s cukrem, octem a chilli olejem. Před podáváním pokapeme sezamovým olejem.

Komentáře k receptu