Hovězí pečeně s okurkami a mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1964 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 79.3 mg
 - Draslík 64.1 mg
 - Vláknina 5304.6 mg
 - Vitamín A 5304.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opepříme, osolíme a opečeme na zpěněné cibuli po všech stranách. Maso poté podlijeme vývarem nebo vodou a budeme dusit za stálého obracení nejdříve přikryté. Později maso dopékáme bez poklice.
 - 
                                2
Jakmile je maso téměř měkké, přidáme k němu očištěnou a na tenké nudličky nakrájenou mrkev, dusíme do měkka. Téměř ke konci přidáme stejně nakrájené znojemské okurky, které necháme přejít varem.
 - 
                                3
Omáčku zahustíme moučným máslem a krátce povaříme.
 - 
                                4
Přípečky ze stěn průběžně seškrabujeme do šťávy, aby měla správnou barvu. Omáčku již necedíme a můžeme přidat i petrželovou nať.
 - 
                                5
Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, vídeňské knedlíky, noky anebo saláty.