Rybí smaženky s okurkovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 dl Kari pasta červená
  • 0.6 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Filé rybí
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1.5 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Glutasol
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 449.9 mg
  • Vláknina 2893 mg
  • Vitamín A 2893 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koriandr a jarní cibulky drobně nakrájíme. Maso zbavíme kostí a rozmixujeme s koriandrem, vejcem a kari pastou. Hmotu vložíme do mísy, přidáme jarní cibulky a řádně promícháme. Ze směsi pomocí 2 lžic vytvoříme kuličky a mírně je zploštíme.

  • 2

    Rybí smaženky vkládáme do rozehřátého oleje na vysokou teplotu a smažíme dozlatova po obou stranách. Odkládáme je na papírové utěrky, aby odkapal přebytečný olej. Udržujeme je teplé, dokud nejsou všechny hotové.

  • 3

    Příprava salátu:

  • 4

    Okurku oloupeme a spolu se šalotkou nastrouháme. Chilli papričky zbavíme semen, drobně pokrájíme, přidáme k okurkám a šalotkám. Poté přidáme rybí omáčku, drcené sušené garnáty a limetovou šťávu.

  • 5

    Ozdobíme chilli papričkami nakrájenými do tvaru květiny a servírujeme s teplými rybími smaženkami.

Komentáře k receptu