Dušená jihočeská žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová žebra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Párky jemné
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.23 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 2360 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 122.2 mg
  • Draslík 389.7 mg
  • Vláknina 4151.3 mg
  • Vitamín A 4151.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka omyjeme, silnější kost odsekneme a do masa prořízneme kapsu. Do každé kapsy vložíme párek a polovinu okurky, sepneme párátky nebo jehlami a maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Žebírka zprudka opečeme po všech stranách na rozehřátém sádle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme horkou vodou (nebo vývarem). Zvolna dusíme doměkka.

  • 3

    Podáváme s opečenými petrželkovými bramborami.

Komentáře k receptu