Zeleninový salát s kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový
  • 65 ml Ocet vinný
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Jogurt bílý
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 517.2 mg
  • Vláknina 10327.2 mg
  • Vitamín A 10327.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek nakrájený na plátky potřeme olejem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Poté plátky nakrájíme na čtvrtiny.

  • 2

    Smícháme olej, ocet, 2 prolisované stroužky česneku, šťávu z citronu, kmín, koriandr, jogurt, špetku soli a pepře. Po důkladném promíchání přidáme lilek, znovu promícháme a necháme směs 2 hodiny vychladit. Pak přidáme ještě plátky okurky a rajčat, pokrm ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu