Salát s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 60 g Sůl
  • 25 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 30 g Hořčice
  • 45 ml Olej olivový
  • 50 ml Ocet vinný
  • 1 ks Okurka salátová
  • 10 ks Ředkvička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 5857 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 847.1 mg
  • Vláknina 9880 mg
  • Vitamín A 9880 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme doměkka, scedíme, necháme zchladnout.

  • 2

    Na talíř rozložíme okurky nakrájené na tenká kolečka, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté kolečka okurek opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme na papírových utěrkách.

  • 3

    Ředkvičky nakrájíme na plátky. Okurku a ředkvičky upravíme na střed mísy a navršíme brambory.

  • 4

    Připravíme zálivku - smícháme dijonskou hořčici, olivový olej, vinný ocet a nasekané čerstvé bylinky. Vše důkladně promícháme. Zálivkou přelejeme salát. Salát podáváme chlazený.

Komentáře k receptu