Okurkový salát se šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 71 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 0 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 234 mg
- Vláknina 625 mg
- Vitamín A 625 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku omyjeme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Vějířovitě je urovnáme na talíř.
-
2
V misce smícháme rýžový ocet, cukr a sůl. Přilijeme horkou vodu a mícháme, aby se cukr rozpustil. Zálivku necháme částečně vychladnout a nalijeme na okurku.
-
3
Nakonec salát posypeme očištěnou, na kolečka nakrájenou šalotkou.
-
4
Před podáváním necháme chvíli vychladit pod fólií v chladničce.
-
5
Podáváme jako přílohu ke karí pokrmům.