Okurkový salát se šalotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 71 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 234 mg
  • Vláknina 625 mg
  • Vitamín A 625 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku omyjeme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Vějířovitě je urovnáme na talíř.

  • 2

    V misce smícháme rýžový ocet, cukr a sůl. Přilijeme horkou vodu a mícháme, aby se cukr rozpustil. Zálivku necháme částečně vychladnout a nalijeme na okurku.

  • 3

    Nakonec salát posypeme očištěnou, na kolečka nakrájenou šalotkou.

  • 4

    Před podáváním necháme chvíli vychladit pod fólií v chladničce.

  • 5

    Podáváme jako přílohu ke karí pokrmům.

Komentáře k receptu