Salsa ohnivá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Okurka salátová
  • 100 g Lupínky kukuřičné
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Avokádo
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Tabasco
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 641 mg
  • Vláknina 16518.2 mg
  • Vitamín A 16518.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z chilli papričky odstraníme stopku a semínka, nakrájíme ji nadrobno a dáme do velké mísy. Z druhé chilli papričky uděláme ozdobný květ. Nařízneme ostrým nožem papričku od stopky po celé délce, ale stopku ponecháme. Papričku vložíme do studené vody, aby se rozevřela. Přidáme citronovou šťávu. Rozřízneme avokáda a vyndáme pecky. Dužinu přidáme do mísy a rozmačkáme vidličkou.

  • 2

    Rajčata a okurku nakrájíme na jemno a přidáme do směsi s rozetřeným stroužkem česneku. Přidáme tabasko, pepř a sůl. Promícháme, dáme do servírovací mísy. Ozdobíme plátky citronu a květem z chilli papričky.

  • 3

    Mísu položíme na velký talíř, obložíme tortillovými lupínky a podáváme.

Komentáře k receptu