Filé z tresky s kořeněnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olivy černé
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 2218 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 82.1 mg
  • Vláknina 5567 mg
  • Vitamín A 5567 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z tresky necháme téměř rozmrazit, potřeme hořčicí, osolíme a obalíme v mouce. Smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách a poté odložíme na teplo.

  • 2

    Omáčku připravíme v hlubším rendlíku. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme sladkou papriku, kečup a chvíli dusíme. Poté vmícháme na kostičky nakrájené okurky, na čtvrtky nakrájené olivy, sojovou omáčku a sůl.

  • 3

    Do hotové omáčky vložíme filé, necháme prohřát a servírujeme.

Komentáře k receptu