Oranžová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 750 g Mrkev kořen
  • 125 g Sýr kozí
  • 125 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 10 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 g Petržel - nať
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Cibulka jarní
  • 80 g Paprika červená
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 250 g Okurka salátová
  • 150 g Jogurt bílý smetanový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1825 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 430.2 mg
  • Draslík 685.7 mg
  • Vláknina 19287.5 mg
  • Vitamín A 19287.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasolíme na kostičky nakrájenou okurku, dáme na cedník a necháme ji 20 minut stát.

  • 2

    Plech vyložíme namaštěným pergamenem.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme polovinu česneku, jemně nakrájenou červenou papriku a dobře scezená rajčata. Podusíme 5 minut. Přidáme strouhanou mrkev a znova podusíme 2 minuty. Necháme prochladnout.

  • 4

    Vyšleháme žloutky, sůl a pepř do pěny. K žloutkům přidáme zeleninovou směs. Na závěr zamícháme dobře ušlehaný sníh z bílků.

  • 5

    Zeleninový piškot rozetřeme na plech a pečeme 10 minut v troubě na 200 °C dozlatova. Přikryjeme a necháme plát vychladnout.

  • 6

    Náplň: opláchneme okurku a dobře ji osušíme. V míse ji smícháme s kozím sýrem, taveným sýrem, jarními cibulkami, drceným česnekem, nasekanou petrželkou, tymiánem a černým pepřem. Je-li náplň příliš hustá, rozředíme ji smetanovým jogurtem.

  • 7

    Z plátu sejmeme pergamen a korpus přeložíme na další pergamen. Plát potřeme náplní. Ponecháme okraj 2,5 cm. Pomocí papíru stočíme po delší straně do tvaru rolády. Zabalíme do papíru nebo přikryjeme fólií a dáme na 30 minut chladit. Nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře k receptu